Citroencake (Rens kroes, the party edition)

Citroencake

Cake:

  • 150 gram havermeel
  • 150 gram volkoren smeltmeel of Boekweit of amandelmeel
  • 1 tl zuiveringszout (baking soda)
  • snufje zeezout
  • 40 gr maanzaadjes
  • 2 eieren
  • 60 ml ahornsiroop
  • 250 ml havermelk
  • rasp van citroen
  • sap van 2 citroenen

Frosting

  • 3 el honing
  • 100 g kokosboter
  • 2 el kokosolie gesmolten
  • 60 ml water
  • snufje zeezout
  • 1 el citroensap

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Vet het cakeblik in en leg een stukje bakpapier op de bodem van de vorm en vet ook in.
  2. Maak de cake door de droge ingredient in de kom te doen en alles goed door elkaar te roeren
  3. Klop vervolgens in een andere kom de eieren luchtig en doe de rest van de natte ingrediënten erbij
  4. Meg goed, voeg toe aan de droge ingrediënten en roer alles vervolgens goed door.
  5. Schenk het beslag in de cakevorm en zet 40 minuten in de oven en bak de cake goudbruin

na het afkoelen kun je hem eruit halen en dan is het tijd voor de frosting

  1. De frosting maak je van honing, kokosboter, kokosolie, water zout en citroensap in een blender of keukenmachine.

Spatel de frosting over de cake  en als het hard is geworden verwarm het dan iets en roer los

Rasp nog wat citroenschil en strooi erbovenop

 

Uit het boek van Rens Kroes, Party Edition

Meer heerlijke recepten en suggesties om gezond maar lekker te eten?

Meldt je aan voor de inspiratie week van 9 april.

 

http://franciscavandenberg.nl/week/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *